Tárolás helykihasználás

A praktikus tárolás kulcsfontosságú ahhoz, hogy otthonunk rendezett és tiszta legyen. Sokszor azonban nehéz megtalálni a megfelelő helyet azoknak a tárgyaknak, amelyek nélkülözhetetlenek, de nem akarjuk, hogy szem előtt legyenek. Az alábbiakban néhány hasznos ötletet osztunk meg arról, hogyan lehet hatékonyan tárolni a dolgokat a házban.

 

Falra szerelhető polcok

Tárolás helykihasználás

A falra szerelhető polcok nagyon praktikusak lehetnek, ha nincs elegendő helyünk a padlón. Ezek a polcok különböző méretűek és formájúak lehetnek, így könnyen elhelyezhetjük rajtuk a könyveket, dísztárgyakat, szobanövényeket és más tárgyakat, emellett fantasztikusan mutatnak, feldobják a helységet.

Beépített szekrények

Tárolás helykihasználás

A beépített szekrények helyigényesek, nem foglalnak helyet, és rengetek pakolófelület van bennük. Ha elég okosak vagyunk, vehetünk bele rendszerezőket, amikkel nem csak jobban néz ki, rendezettebb, hanem sokkal kevesebb helyet is foglal. Rendszerezőket már bármelyik boltban be tudunk szerezni.

Az üres falak kihasználása

Tárolás helykihasználás

Az üres falak ideálisak arra, hogy pakolófelületet csináljunk belőlük, méghozzá stílusosan. Elhelyezhetjük rajtuk a cipőket (amik fantasztikusan feldobhatják az adott szobát), sálakat, sapkákat, amik az előszobaszekrényben csak foglalják a helyet.

Ágy alatti tárolás

Tárolás helykihasználásTárolás helykihasználás

Az ágy alatti tárolás kiváló lehetőség arra, hogy a helyet hatékonyan kihasználjuk. Az ágy alá akár dobozokat vagy kosarakat is elhelyezhetünk, ahol a párnákat, takarókat és más tárgyakat tarthatjuk. Pont ezért kapható már a boltokban olyan textilzsák, amiben rengeteg dolog elfér, mégsem kell szégyenkeznünk a kinézete miatt, ha benéznek az ágyunk alá.

Képek: ShutterStock