advent karácsony koszorú

A koszorú a karácsonyi időszakban egy fontos jelkép, így mindenki nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tökéletesen mutasson. Azonban – és most nem a boltok ellen szeretnék beszélni – sokkal drágább kész koszorúkat veszünk, amik minőségben nincsenek a toppon, vagy nem hasonlít az elképzelésünkhöz, esetleg van rajta valami, ami mégsem tetszik.

Ez okból mi már hosszú évek óta saját magunknak csináljuk a koszorúkat, ami nem csak költséghatékonyabb, de fantasztikus családi, kreatív program is egyben.

 

A saját ötleteinket, módszereinket fogom most átadni, amitől biztos átgondolod, hogy vásárolni akarsz-e, vagy inkább előállítod saját magadnak.

advent karácsony koszorú

Nem lesz másra szükség, csak egy hosszúkás üvegtányérra ( de lehet fa is vagy műanyag), pár oázis szivacsra, tetszőleges színű dekorációkra és egy ragasztópisztolyra – na meg persze az adventi gyertyákra, de ez magától értetődő.

Tisztítsuk meg az üveglapot, és helyezzük rá tetszőlegesen az oázis szivacsot. Fontos, hogy eleinte döntsük el, hogy hogyan szeretnénk elhelyezni a gyertyákat, hiszen innen indul minden. A színeket – én személy szerint – úgy választottam, hogy a gyertyán kívül még max 2 szín legyen, hogy ne legyen túl csicsás. Személy szerint a bézs, barna és fehér a kedvenc kombóm, vagy a barna, zöld, fehér. A zöld azért fontos, mert egy ikonikus szín, plusz mi szoktunk bele tenni fenyőágat, ami illatos is, és jól mutat, természetes hatást biztosít. Mi a szélére szoktuk tűzni, hogy eltakarja az oázis szivacsot.

Ezután az elrendezés saját magatokon múlik, de ötletelésképp csatolok párat!

advent karácsony koszorú

advent karácsony koszorú

advent karácsony koszorú

advent karácsony koszorú

advent karácsony koszorú

Hajrá!

Képek: Pinterest, ShutterStock