A koszorú a karácsonyi időszakban egy fontos jelkép, így mindenki nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tökéletesen mutasson. Azonban – és most nem a boltok ellen szeretnék beszélni – sokkal drágább kész koszorúkat veszünk, amik minőségben nincsenek a toppon, vagy nem hasonlít az elképzelésünkhöz, esetleg van rajta valami, ami mégsem tetszik.

Ez okból mi már hosszú évek óta saját magunknak csináljuk a koszorúkat, ami nem csak költséghatékonyabb, de fantasztikus családi, kreatív program is egyben.

A saját ötleteinket, módszereinket fogom most átadni, amitől biztos átgondolod, hogy vásárolni akarsz-e, vagy inkább előállítod saját magadnak.

Nem lesz másra szükség, csak egy hosszúkás üvegtányérra ( de lehet fa is vagy műanyag), pár oázis szivacsra, tetszőleges színű dekorációkra és egy ragasztópisztolyra – na meg persze az adventi gyertyákra, de ez magától értetődő.

Tisztítsuk meg az üveglapot, és helyezzük rá tetszőlegesen az oázis szivacsot. Fontos, hogy eleinte döntsük el, hogy hogyan szeretnénk elhelyezni a gyertyákat, hiszen innen indul minden. A színeket – én személy szerint – úgy választottam, hogy a gyertyán kívül még max 2 szín legyen, hogy ne legyen túl csicsás. Személy szerint a bézs, barna és fehér a kedvenc kombóm, vagy a barna, zöld, fehér. A zöld azért fontos, mert egy ikonikus szín, plusz mi szoktunk bele tenni fenyőágat, ami illatos is, és jól mutat, természetes hatást biztosít. Mi a szélére szoktuk tűzni, hogy eltakarja az oázis szivacsot.

Ezután az elrendezés saját magatokon múlik, de ötletelésképp csatolok párat!

Hajrá!

Képek: Pinterest, ShutterStock