buszház lakás

Egyre több ember vállalkozik arra, hogy megvesz egy régi házat, majd tökéletesre felújítja. Ez a pár ezt egy emeletes busszal valósította meg.

 

buszház lakás

Lamorna és Gareth Hollingsworth nagy fába vágta a fejszéjét azzal a hiú ábránddal, hogy egy kopott, 1997-es buszból egy igazi önellátó, tiszta és kényelmes otthont varázsoljanak. A vágyuk, hogy bejárják a világot, de aztán a saját ágyukban alhassanak immáron bevált, mindössze 20000 fontból, vagyis kevesebb, mint 9 millióból sikerült kivitelezniük, és nagyon másra nem is kell költeniük.

buszház lakás

Teljesen önfenntartó a guruló otthon, a napelemnek köszönhetően, ami egy teljes hónapra elegendő energiát tud tárolni – ha pedig azt nézzük, hogy a férj napelemszerelő, ezt nem volt nehéz megvalósítani.

buszház lakás

Két évig dolgoztak a buszon, hogy végül ilyen komfortos legyen. Kicserélték a padlót, konyhát építettek bele, lakhatóvá tették. Fával tüzelnek, így semmitől sem függnek, élhetik az életüket bárhol, bármikor, ha pedig hívja őket a természet egy komposztáló vécén végezhetik el.

buszház lakás

Ami még plusz kiadás volt, az a jogosítvány, hiszen nem mindenki vezethet egy két emeletes buszt, de ez volt számukra a legkevesebb, ez 1000 fontba (vagyis majdnem 450 ezer forintba) került.

buszház lakás

Már alig várják, hogy elkezdhessék a luxus buszban az életüket együtt, és kiskutyájukkal, Mayával. Ha elkészülnek, még utazgatni akarnak, végül le szeretnének telepedni Spanyolországban, vagy Portugáliában.

Fotók: The Mirror