Cipősdoboznak hívják, és Beirut egyik történelmi épületének felső emeletén található ez a minilak. Nevét a négyszögletes alaprajzának köszönheti. A mindössze 16 négyzetméteres otthont egy helyi belsőépítész álmodta újra hófehérben - rövidtávú kiadásokra tervezve. Hatékonyan kihasznált, kényelmes, egyszerű és otthonos enteriőr kialakítása volt a cél, és mivel elsősorban akkor még airbnb-re szánták az új tulajdonosok, a tervező fontosnak tartotta, hogy a hely különböző funkciói egyértelműek legyenek a bérlők számára. 

 

A rendetlenséget elkerülendő, majdnem mindegyik bútordarab beépített tárolót rejt; a kétszemélyes ágy alatt is pakolófelület lapul, a kis étkezőasztalos részen pedig speciális tárolási megoldásokkal  oldották meg az elektronikus berendezések és konyhai felszerelések használatát. Az asztal és az étkezőrész közé szorított kanapé lábtartóval és dohányzóasztallal várja a megpihenésre vágyó lakókat. Egy hosszú, mozgalmas nap után tökéletes hely a megpihenésre. 

A fehér és a fa kombinációja itt is tökéletes megoldás, amihez a szürke is kiválóan passzol. Mivel a belmagasság sem túl nagy, a fehér optikai térnövelő hatását érdemes volt bevetni - máris kevésbé nyomasztó, zsúfolt az összhatás.

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!
 
Szívesen nézegetsz inspiráló képeket szép otthonokról? Kövess minket új instagram oldalunkon!

Képek forrása: itt.

Az alábbi galériára kattintva a képek nagyban, eredeti méretben is megtekinthetők. (A galériát megnyitva, a jobb felső sarokban a teljes képernyős módot kiválasztva.)