dekoráció ősz

Az ősz az egyik leghangulatosabb évszak – legalábbis szerintem. A sárguló falevelek, a meleg színek, az ünnepek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy élvezzük az egyébként hűvösödő időszakot. Azonban nem csak házon kívül csodálhatjuk, könnyen, olcsón megteremthetjük a házban is ezt a varázslatos évszakot.

Íme néhány ötlet, ami segít őszies hangulatot varázsolni az otthonodba, költséghatékonyan.

 

dekoráció ősz

Őszi színek és díszek: Az őszi hangulat elsődlegesen a meleg és földszínű tónusokra épül, úgyhogy indulás lecserélni a tavaszi és nyári dekorációkat olyanokra, amik megfelelnek ennek a palettának. Barna, narancs, bordó és sárga színekkel dolgozz, és szerezz be ezekkel passzoló, pénztárcabarát díszeket, például művirágokat, mécsestartókat vagy textíliákat.

dekoráció ősz

A legolcsóbb dekorációk: A természetből származó elemek mindig jól illenek az őszi hangulathoz. Gyűjts be néhány színes őszi levelet, diót, sütőtököt vagy kukoricát, és használd ezeket dekorációnak. Készíthetsz belőlük koszorút, asztali díszt, vagy egyszerűen csak szépen elrendezheted őket az otthonod különböző részein.

dekoráció ősz

Meleg és puha textíliák: Az őszi hűvösebb időjárás miatt nincs is jobb, mint beburkolózni egy pihepuha, meleg takaróba. Én személy szerint őszre a takarókból is meleg színeket veszek, például sárgát és barnát.

dekoráció ősz

illat, illat és illat! : Mi sem fontosabb annál, minthogy belépj az otthonodba, és finom, őszies illat csapjon meg? Szerencsére ma már rengeteg illatosító, gyertya közül választhatunk, én nemrég egy pumpkin spice névre hallgatót szereztem be, és nagyon bevált. A fahéj-tök-szegfűszeg- vanília kombót nem tudja überelni senki.

dekoráció ősz

Hangulatos világítás: Az őszi estéken a megfelelő világítás nagyon sokat nyom a latba. A legtöbb boltban ilyenkor ügyelnek arra, hogy az évszaknak megfelelő színekben áruljanak dekor égősorokat, lámpákat, így nagyon egyszerű dolgunk van – én az első boltban beszereztem mindent.

Talán hülyeségnek tűnik ennyire évszakhoz igazítva alakítani az otthonunkat, viszont fantasztikus hatással van a kedvre-lélekre. Nálunk ez egy külön program volt, és eszméletlenül élveztük, és élvezzük azóta is az eredményét. Megjött a Te kedved is, igaz?

Képek: ShutterStock