A luxuslakás a manhattani Central Park Torony legfelső három emeletét foglalja el, ezáltal a világ legmagasabban elhelyezkedő otthona.

 

A New York-i luxuslakás három szintje körülbelül 426 méter magasan helyezkedik el, kilátása 360 fokban, minden irányba kiterjed, ebben a magasságban ráadásul nemcsak a város hihetetlen látképe tárul a szemek elég, hanem a Föld görbülete is megfigyelhető a horizonton.

Na de mi minden fér el egy ilyen lakásban? Hét hálószoba, tizenegy fürdő, két igencsak méretes konyha, egy bálterem és egy méretes terasz is tartozik az impozáns otthonhoz, melynek épületében egyébként étterem, szivarszoba, több medence és egy konditerem is helyet kapott.

A háromszintes lakás egyébként olyan magasan helyezkedik el, hogy a benne elhelyezett távcsővel még a Szaturnusz gyűrűi is láthatóak, mivel az ég fényszennyezettsége kevésbé érvényesül ilyen magasságban, a város zajai pedig teljesen elenyésző mértékben jutnak csak fel ide, így még a teraszon is kellemes csend van.

Apropó terasz! A szabad ég alatti területet természetesen többrétegű üvegfal veszi körül, ami így biztonságos és még a szél jelentős részét is blokkolja, így nem kell attól tartani, hogy baleset érhet minket ilyen magasságban.

És hogy mennyiért vesztegetnek egy ilyen otthont? Nos, nem kevesebbért, mint negyedmilliárd dollárért, ami átszámítva hazai valutába közel 89 635 000 000 forintot jelent.

Forrás: Architectural Digest