Az ajtó a ház szerves része, hiszen ezt látjuk meg először, amikor belépünk a házba, ezért – én személy szerint – szeretem megadni a módját a díszítésének. Minden évszaknak van valamilyen jellemzője, amit bele lehet vinni a díszítésbe, így ez az ősszel sincs másképp.
Íme pár ötlet, amik tuti feldobják majd az ajtód, és az elkészítésük sem bonyolult, ha saját kézzel csinálnád.

Narancsos, őszi színek

Ha az őszről beszélünk mindenkinek a száradt falevelek, a pirosas, barnás, narancssárgás színek jutnak eszébe. A tobozzal, falevelekkel díszített ajtódíszek 2022-ben is nagyon menők, és biztos, aki meglátja, meleg fogadtatásban részesül a belépés előtt.

A tök nem csak Halloween idején menő!

A másik nagy kedvenc az őszi ajtódíszeket illetően a tökökkel díszített karika, ami persze emlékeztet minket a hangulatos Halloween hangulatra, viszont nem csak arra az időszakra jó. Díszítsük egy kis virággal, és máris sima őszi hangulata lesz, egy kis extrával.

Fehér, vintage érzés

A vintage nagyon harmonikussá teszi az otthont, és ez tökéletesen igaz az ajtókra is. A fehér, világos vagy fakóbb színek bár hidegebb hatást kölcsönöznek, de elegánsabbak, mint színesebb, bohókásabb társaik.

Sima, egyszerű, barna és natúr

Vannak azok a személyek, akik a házukat teljesen minimál stílusban rendezik be, így hát természetesen az ajtónak is passzolnia kell hozzá. Erre tökéletes megoldás, ha sima tobozokkal díszített koszorút teszünk az ajtóra, amit egy hasonló, barnás színű masnival tudunk díszíteni.

Állatok

Van az úgy, hogy ha gyerekek vannak – vagy csak saját magunk szórakoztatásából – állatfigurákkal akarjuk feldobni a bejárati ajtónkat. Lehet ez bármi, amit kívánunk, a kedvenc állatunk akár, de én most egy baglyos példát hozok, mert színekben és mintákban ez volt a legjobb, amit láttam. A zöld tökéletes őszi hangulatot áraszt magából, és bármilyen ajtóhoz tökéletesen megy.

Az írás a menő

Ha igazán „maira” akarjuk változtatni a házat, akkor érdemes a sima, egyszerű, írásos díszen elgondolkodni. Nem nehéz, akár otthon is elkészíthető, időtálló és kifejező.

Melyiket próbálnád ki?

Képek: ShutterStock, Pinterest