Ma már mindenki "amerikai filmbe illő" otthont akar: hatalmas terek, amerikai konyhás nappali, hatalmas ablakok, világosság - azonban el lehet ezt érni anélkül, hogy az amúgy kisebb otthonunkat bővítjük, szétverjük? Igen!

nagy tér színek

Az otthonunk tágasabbá tételének egyik legegyszerűbb módja a megfelelő árnyalatok kiválasztása. A színek és árnyalatok okos használata nemcsak vizuálisan növeli a teret, hanem kellemesebb és harmonikusabb légkört is teremt. Íme néhány szín és tipp, amelyekkel te is elérheted ezt a hatást!

 

Hófehér 

A fehér a legklasszikusabb választás, ha a tér tágasabbá tételéről van szó. Ez a szín visszaveri a fényt, így a helyiségek világosabbnak és nagyobbnak tűnnek. Próbálj ki különböző fehér árnyalatokat, mint a törtfehér vagy a tojáshéjfehér, hogy egy kis melegséget is vigyél a szobába.

Világos szürke

A világos szürke modern és elegáns választás, amely tágas érzetet kelt anélkül, hogy túl steril lenne. Kombináld fehér bútorokkal és kiegészítőkkel, hogy letisztult, harmonikus megjelenést érj el. (Mi ezt alkalmaztuk, és tökéletes a hatása.) 

Pasztell

A pasztell árnyalatok, mint a halvány rózsaszín, világoskék vagy menta zöld, finoman növelik a tér érzetét, miközben egy kis színt is visznek a szobába. Ezek a színek különösen jól mutatnak a hálószobában vagy a nappaliban, ahol pihentető és frissítő hatást szeretnénk elérni.

Bézs és krém

A bézs és a krém színek melegséget és otthonosságot sugároznak, miközben tágasabbá teszik a teret. Ezek az árnyalatok jól működnek természetes fa bútorokkal és növényekkel kombinálva, amelyek további természetes hatást kölcsönöznek a szobának. (Nálam ez egy másik kedvenc)

Sápadt sárga

Igen-igen, én is először óckodtam ,amikor meghallottam a sárga színt, hiszen az olyan kétezres évek feelingű. Azonban sápadt sárga szín napsütötte hangulatot áraszt, amely világosabbá és barátságosabbá teszi a helyiséget, ezért megéri kipróbálni. Használhatod ezt az árnyalatot a konyhában vagy az előszobában, hogy vidám és hívogató légkört teremts. 

Neked milyen színű az otthonod, és melyiket alkalmaznád? 

Kép: Shutterstock