fürdőszoba berendezésA mosdó kinézete mindig számottevő az életünkben, hiszen valljuk be, sok időt töltünk abban a helyiségben, így nem szabad összecsapnunk a berendezését. Az aranyszabályok mellett összeszedtem olyan elképzeléseket is, amikkel profibbnak tűnik majd a fürdőszoba kinézete - és még csak nem is egetrengető “beavatkozások”.

 

1.Rendszerezés

fürdőszoba berendezésMindennek az alapja. Ha szépen, rendszerezve vannak a dolgok, akkor sok alaphibát kiküszöbölhetünk: a zsúfoltságot, a rendetlenséget és még jobban is néz ki. A legtöbb időt a nők a tükör előtt töltik el a fürdőszobában, például a kozmetikumok használata közben vagy sminkelés alatt. Szerezzünk be kis tárolókat (a színekkel még fel is dobhatjuk) és pakoljunk mindent külön ésszerűen. Gyorsabban megtaláljuk, és nem lesz rendetlenség. Ezeket szekrényekbe is tehetjük, de leginkább kint legyenek, mert feldobják a teret. 

2. Kerüljük a zsúfoltságot

fürdőszoba berendezésA legtöbb helyen a fürdőszoba a legkisebb helyiség a házon belül, ami rendkívül megnehezíti a berendezést, hiszen oda kerülnek a házi nagygépek, amik alapjáraton sok helyet foglalnak. Ez okból sokkal jobban oda kell figyelni a helykihasználásra. A kádat természetesen nehéz úgy elhelyezni, hogy kevesebb helyet foglaljon, de erre van egy jó megoldás : a szabadon álló kád. Levegősebbnek és nagyobbnak tűnik tőle a szoba, és beépítés nélkül kevesebb helyet foglal. A másik megoldás, hogy világos csempét válasszunk, amitől nagyobbnak tűnik a tér. 

3.Természetes fény

fürdőszoba berendezésAz egyik legfontosabb dolog, hogy ne csak mesterséges fény legyen a mosdóban. Egyértelmű, hogy nem fogunk a mellékhelyiségbe hatalmas ablakokat szerelni, hogy az egész város lássa, ahogy tusolunk, de egy közepes méretű ablak tökéletesen elfér, amit magasra, a plafonhoz közel helyezzünk el, így nem zavar minket semmiben, mégis kellemes fényt ad. A mesterséges fény is azonban kulcsfontosságú - például sminkelésnél - így a tükrökhöz rakjunk erős fényű (például) spotlámpát. 

4.Használjuk ki a tereket!

fürdőszoba berendezésEgy új technika nagyon elnyerte az emberek tetszését, és személy szerint én is oda vagyok az ötletért. A lényege mindössze annyi, hogyha van egy nagyobb hálónk, aminek nem használjuk ki a nagyságát, vagy esetleg van üres tér, ami nem kell semmire, akkor válasszuk le ezt a részt, és csináljunk belőle fürdőszobát. Üveggel válasszuk el mindenképpen, így a tér ugyanakkora marad, mégis ott lesz egy plusz mellékhelyiség, és a kinézete is szuper modern, már-már luxusos.