okoságy ágy alvás

Alváshiány, felszínes alvás, hangos horkolás és fájdalom.. Ezeknek - elméletileg- mind búcsút inthetünk egy technológiának köszönhetően..
Először én sem hittem ennek, de ha az ember elolvassa majd átgondolja, valóban van valóságalapja ennek a dolognak. 
A horkolás mind a hangot kiadó, mind az őt hallgató félnek megkeserítheti az éjszakáját - emellett egészségtelen is. Mindenki arról álmodozik, hogy hogy lehetne megszüntetni mindenféle műtét nélkül ezt a mumust. Most úgy tűnik, hogy van fény az alagút végén.

 

okoságy ágy alvás

Az okoságy

Ez a szó mindenképp figyelemreméltó és meglepő, hiszen oké, van már okosóra, okostelefon - most pedig jön az okoságy?!
A kérdés teljesen jogos, mert ez az, amire az ember abszolút nem számít.
A Sleep number 360 névre keresztelt ágy - a technikának köszönhetően - folyamatosan megfigyeli az alvó személyt, monitorozza az életfunkcióit. Ehhez kapcsolódik egy mobilos applikáció, amire megjönnek ezek az eredmények. 

okoságy ágy alvás


Ennek következtében az ágy állít a matrac melegségén, dőlésszögén. Itt jön képbe a horkolás. 
A rendszer felismeri ezt a problémát, és megemeli a matrac felső részét, ezzel szabad utat engedve a levegőnek, emellett ezzel arra készteti az alanyt, hogy pózt váltson, így ezzel a horkolás nagy eséllyel megszűnik. 

okoságy ágy alvásokoságy ágy alvás

Mostanra már biztos minden olvasónak azon jár az esze, hogy vajon mennyibe kerülhet ez a hasznos kis találmány, a válasz pedig az, hogy amin elérhető lesz - azaz 2023-ban - 1099 dollárért - tehát 350 ezer forintért - lehet beszerezni, de ez a megjelenésig még megváltozhat. 

Te megvennéd?